top of page

Onze diensten

Sinds 1998 is de mondhygiënepraktijk Yvonne D. Manz opgericht. In 2007 zijn we verhuisd naar Grootegast. Ons doel is de mensen van het Westerkwartier te voorzien van een gezonde mond.  In deze kleine praktijk wordt de nadruk gelegd op persoonlijke contact en kwaliteit. We nemen de tijd voor  elke patiënt, waardoor ook patiënten met angst, volledige aandacht en zorg kunnen krijgen die nodig is. Ook kinderen zijn bij ons van harte welkom met of zonder verwijzing van tandarts. De parodontale behandelingen en verwijderen van  tandsteen is een van de hoofdtaken van deze praktijk. Bekijk wat er bij Y.D. Manz Mondhygiënist te bieden is en maak vandaag nog een afspraak!

Onze diensten: Over

Zorg door professionals die u kunt vertrouwen!

Scaling.jpg

Tandsteen verwijderen

Een combinatie van etensresten, bacteriën en eiwitten uit je speeksel, vormen een zachte laag op je tanden, ook wel tandplak genoemd. Tandplak die je niet verwijderd, kan binnen 48 uur verharden tot tandsteen. Tandsteen dat langer dan 3 maanden zich op dezelfde plaats bevindt kan schadelijk worden. Tandsteen kun je zelf niet goed verwijderen. Hierbij kunnen wij u van dienst zijn.

WhatsApp Image 2019-03-31 at 15.05.27.jp

Preventieve behandelingen

Tandsteen en de aanwezigheid van  tandplak zorgen voor bloedend tandvlees. Dit is een van de verschijnselen van ontstoken tandvlees, ook zwelling en rood tandvlees zijn andere indicatoren. Gezond tandvlees hoort roze te zijn. Verzorging en het regelmatig bezoeken van een mondhygiënist is daarom erg belangrijk. Wij geven voorlichtingen, instructies en gebitsbeschermende middelen.

pocketysonde.jpg

Parodontale behandelingen

Onbehandelde gingivitis (ontstoken tandvlees) kan bevorderen tot parodontitis (ontsteking van tandvlees en kaakbot). De weefsels rondom de tand gaan los zitten, waardoor de ruimte tussen de tand en tandvlees dieper wordt. Tandplak, tandsteen en bacteriën kunnen zich ophopen in deze ruimte, ook pocket genoemd. Dit heeft als gevolg dat het kaakbot kan afbreken, waardoor de tand minder standvastigheid heeft en los gaat zitten.
Onze rol hierbij is naast het voorlichten en instructies geven, ook het verwijderen van plaque, tandsteen en aanslag en we maken worteloppervlakken glad om zo het bovengenoemde proces tegen te gaan.

fillings-1024x683.jpg

Curatieve behandelingen

In opdracht van de tandarts voeren wij ook curatieve behandelingen uit, we vullen dus kleine gaatjes. Omdat wij het belangrijk vinden, dat kinderen geen nieuwe gaatjes krijgen, wordt er ook een instructie gegeven indien dat nodig is. Voorkomen is beter dan genezen!

Onze diensten: Onze diensten
bottom of page